Regeringsrätten gillar inte lottning

Det var inte okej att låta lottning avgöra vilket influensavaccin som
skulle köpas. Det meddelar Regeringsrätten som nu tillfälligt stoppar
upphandlingen i tre sydsvenska landsting.

27 maj 2009, kl 11:58
0

Regeringsrätten anser att det krävs ytterligare utredning om det är korrekt att låta lotten avgöra en upphandlingsförfarande. I avvaktan på besked stoppas köpet av influensavaccin till de tre inblandade landstingen, rapporterar nyhetsbrevet Pharma Online.

Det var när Region Skåne tillsammans med landstingen i Kalmar och Blekinge län gemensamt gjorde en upphandling av influensavaccin som problemen började. Två företag, Sanofi Pasteur MSD och Solvay Pharma, erbjöd samma pris och landstingen lottade då en vinnare. Solvay Pharma fick orden vilket Sanofi Pasteur MSD emotsatte sig. De tog ärandet först till länsrätten och sedan till kammarrätten men båda instanser gick på landstingens linje.

Sanofi Pasteur MSD gick vidare till Regeringsrätten som alltså stoppar köpet av influensavaccin i väntan på en utredning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng