Receptregister på gång i Norge

I Sverige blev det inget nationellt receptregister, men det kan bli verklighet i vårt västra grannland. Ett förslag om etablering av ett nationellt receptbaserat läkemedelsregister i Norge har nyligen remissbehandlats. Enligt Sosial- och helsedepartementets förslag skall registret administreras av Nasjonalt folkehelseinstitutt, en ny myndighet som kommer att bildas under 2002. Departementet siktar på att överlämna […]

28 jan 2002, kl 15:12
0

Annons

I Sverige blev det inget nationellt receptregister, men det kan bli verklighet i vårt västra grannland. Ett förslag om etablering av ett nationellt receptbaserat läkemedelsregister i Norge har nyligen remissbehandlats.

Enligt Sosial- och helsedepartementets förslag skall registret administreras av Nasjonalt folkehelseinstitutt, en ny myndighet som kommer att bildas under 2002.

Departementet siktar på att överlämna en proposition till Stortinget under vårsessionen 2002. Om förslaget mottas positivt beräknas registret kunna starta under 2003.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng