Receptfritt på språng
Johan Bergholtz vill sälja receptfritt i portionsförpackningar. Foto: Amina Manzoor

Receptfritt på språng

Hallå där! Johan Bergholtz, vd på Snabboteket, som i december börjar sälja receptfria läkemedel i portionsförpackningar.

6 sep 2012, kl 10:13
0

Annons

Vad är Snabboteket?
-Det är Sveriges snabbaste apotek. Får du problem med till exempel huvudvärk så kan du köpa den dos du är i behov av, men inte mer. Oftast så har man huvudvärkstabletter hemma, men problemen brukar uppstå just när man inte är hemma.

Vad är fördelen med det?
– Produktleverantören når ut i provförpackningar, återförsäljaren binder mindre kapital och kunden får en snabb lösning på problemet utan att behöva köpa en hel förpackning. Dessutom är våra portionsförpackningar lätta att ta med sig.

Vad har ni för produkter?
– Det kommer bland annat att finnas huvudvärkstabletter, åksjuketabletter, skavsårsplåster och tamponger. Alla förpackningar påminner om originalet, så de ska vara lätta att känna igen.

Vad kommer det att kosta?
– Mellan 15-20 kronor per förpackning, som innehåller 1-3 produkter. Det blir dyrare per dos, men samtidigt blir det ett billigare inköp just då och dessutom slipper du köpa en hel förpackning som troligtvis kommer att ligga och skräpa hemma.

Var kommer era produkter att säljas?
-Våra produkter kommer att finnas där folk är i rörelse. De kommer till en början att finnas på sjön och i vissa service- och handelsbutiker.

Vad innebär Apoteksmässan för er?
– Det var på Apoteksmässan förra året som vi träffade DHL och som vi idag har ett samarbete med. De står för en del av vår produktion och får hela vår distribution. Och på den här mässan har vi kunnat visa upp våra produkter och vi har fått lite extra bekräftelse att vi är på väg åt rätt håll.