Fortsatt subvention för Xtandi och Zytiga
Illustration av prostatacancer.

Fortsatt subvention för Xtandi och Zytiga

Läkemedlen för prostatacancer kommer att finnas kvar inom förmånssystemet med generell subvention.

29 maj 2017, kl 13:33
0

Annons

Sedan sommaren 2015 ingår de två nya läkemedlen för prostatacancer Xtandi och Zytiga i högkostnadsskyddet. Landstingen har under våren 2017 ansökt om prissänkningar och trepartsöverläggningar har ägt rum mellan Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket TLV, landstingen och läkemedelsbolagen.

Tidigare har osäkerheter funnits kring bland annat behandlingstid och effekt, särskilt vid behandling före cellgifter. Därför slöts sidoöverenskommelser mellan läkemedelsbolagen och landstingen, som ska ha minskat osäkerheterna, skriver TLV i ett pressmeddelande.

De nya trepartsförhandlingarna har lett till nya sidoöverenskommelser. Landstingen har därmed återkallat sina prissänkningsansökningar, och TLV har avskrivit ärendena om prissänkningar. Den generella subventionen blir kvar för de båda prostatacancerläkemedlen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng