Problemen med e-recepthanteringen åtgärdade

De tekniska problemen med Apotekets e-recept är oacceptabla, menar de tre största sjukvårdshuvudmännen. Apoteket menar att kritiken är senkommen ? man har redan åtgärdat problemen.

16 jan 2006, kl 11:49
0

Annons

Störningarna i e-recepttrafiken har framför allt funnits under fjolåret, men har enligt Stockholms läns landsting, Västra Götalandsregionen och Region Skåne blivit oacceptabla under hösten.

Den 21 november låg exempelvis systemet helt nere, vilket ledde till att många apotekskunder hade svårt att få ut sina mediciner.

– Vi tycker inte att Apotekets information varit den bästa, först nu har man tagit till sig av kritiken, säger Hans Ekman, läkemedelschef i Västra Götalandsregionen, till TT.

I december införde Apoteket en förbättrad teknisk lösning, och Thony Björk, informationschef på Apoteket, menar att problemen därför är historiska.

– Idag har vi inga störningar, säger han till TT.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng