Annons

Positivt för injektion mot dubbelhaka

FDAs rådgivande panel är positiv till en behandling mot så kallad submental fulhet.

16 mar 2015, kl 12:27
0

Annons

Det är företaget Kythera BioPharmaceuticals som fått tummen upp för sin behandling ATX-10 mot så kallad submental fulhet, det vill säga dubbelhakor.

ATX-10 är deoxicholsyrainjektion som företaget säger sig ha utvecklat under åtta år. Om behandlingen godkänns av FDA, vilket den troligen blir då alla i den rådgivande kommittén är positiva, blir det den första och enda godkända icke-kirurgiska behandlingen för submental fulhet som enligt den amerikanska dermatologiska organisationen 68 procent av amerikanerna är störda av.

Företaget Kythera fick i fjol tillbaka fulla rättigheter till ATX-10 då man köpte ut partnern Bayer. Injektionen är en syntetisk version av deoxicholsyra och kan enligt ekonomiska analytiker dra in mer än 300 miljoner dollar under ett år efter godkännande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng