Annons

Pneumokockvaccin godkänt för äldre barn

Vaccinet Prevenar 13 har godkänts för förebyggande av pneumokocksjukdom hos barn från 6 till 17 år.

10 jan 2013, kl 11:06
0

Pfizers konjugerade pneumokockvaccin Prevenar har fått en utökad indikation. EU-kommissionen har nu godkänt det för att förebygga pneumokocksjukdom hos barn mellan 6 och 17 år. Den nya indikationen omfattar aktiv immunisering för förebyggande av invasiv pneumokocksjukdom samt lunginflammation och öroninflammation orsakad av pneumokocker hos spädbarn och barn upp till 17 år. Godkännandet bygger på en studie där 592 friska barn i åldrarna 5-17 ingick. 

Vaccinet är sedan tidigare godkänt för barn upp till 6 år. Vaccinering mot pneumokockinfektioner infördes i del allmänna vaccinationsprogrammet 2009. Barnen vaccineras vid cirka tre och fem månader och får en booster vid cirka 12 månaders ålder. Prevenar 13 godkändes även för förebyggande av pneumokocksjukdom ho9s vuxna över 50 år i oktober 2011. 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng