Pfizeraktier föll efter dödsfall

Fyra personer har avlidit under en klinisk studie av ett läkemedel mot
reumatism utvecklat av Pfizer. Företaget tillbakavisar samband i tre av
fallen.

27 apr 2011, kl 12:18
0

Annons

Det är en studie av Pfizers läkemedelskandidat tofacitinib mot reumatoid artrit, RA, som väckt uppmärksamhet efter att fyra studiedeltagare avlidit och ytterligare fyra har utvecklat infektioner. I studien jämfördes behandling med 5 och 10 mg tofacitinib två gånger dagligen med placebo.

Enligt ett abstract till studien, rapporteras fyra personer i behandlingsgruppen ha avlidit. Pfizer meddelar i en presskommentar att tre av de aktuella dödsfallen inte har någon koppling till behandlingen. En person drabbades av hjärnskada efter att studien avbrutits, en blev sämre i grundsjukdomen och en drabbades av akut hjärtsvikt. Den fjärde personen avled till följd av respiratorisk svikt och det är det enda fallet som utredare kopplat till behandlingen, meddelar företaget. I placebogruppen rapporterades inga dödsfall eller infektioner.

Studien kommer att presenteras i sin helhet på European Leauge Against Rheumatisms kongress i London i slutet av maj. Marknaden reagerad kraftigt på beskeded och Pfizers aktie föll som mest 6,3 procent efter nyheten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng