Annons
Pfizer ger upp forskning om Alzheimerläkemedel

Pfizer ger upp forskning om Alzheimerläkemedel

Företagets omfattande forskning för att hitta ett läkemedel mot Parkinson och Alzheimer läggs ner.

8 jan 2018, kl 10:14
0

I och med beslutet kommer 300 personer att få lämna sina anställningar inom forskningsprogrammen Neuroscience discovery and early development i Massachusetts och Connecticut. Beskedet rapporteras av bland andra Wall Street Journal och nyhetsbyrån Reuters.

Pfizer har gjort stora investeringar i forskningen på läkemedelsutveckling för Alzheimer och Parkinson. Tillsammans med Glaxosmithkline och Eli Lilly gick de 2015 ihop i en forskningsfond för att stödja forskningen på området.

Men forskningen har inte varit så framgångsrik. År 2012 avbröt Pfizer och samarbetspartnern Johnson&Johnson sitt utvecklingsarbete av bapineuzumab efter att studier visat att substansen inte hjälpte patienter med mild till måttlig Alzheimer.

Pfizers övriga forskningsarbete, där företaget utvecklar tanezumab som är tänkt att behandla smärta vid artros och Lyrica för behandling av fibromyalgi, samt forskningen på läkemedel för sällsynta sjukdomar, kommer att finnas kvar som tidigare. Bolaget meddelade också att man kommer att starta en ny riskkapitalfond som ska investera i neurovetenskapliga forskningsprojekt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng