Person avliden i arbetsplatsolycka på APL

En person har avlidit i en arbetsplatsolycka på APL i Umeå efter att ha blivit fastklämd i en dörr till en värmeautoklav.

25 feb 2016, kl 11:19
0

Annons

Vid 15-tiden i går, onsdag, larmade APL i Umeå att en person fastnat i en dörr till en värmeautoklav. Rummet sam personen fastnade i var ett utrymme där man steriliserar medicintekniska instrument i mycket hög värme.

APL är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel och ett fristående bolag som är ägt av staten. Det utvecklar specialtillverkade läkemedel som ger möjligheter till individanpassad behandling, i form av bland annat styrka och läkemedelsform, till apoteksmarknadens aktörer och vården. Samt läkemedel och läkemedelsnära produkter till företag inom life science.

Arbetsplatsolyckan kommer att utredas som arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. Anhöriga är underrättade och en teknisk undersökning av platsen görs. Utredningen beräknas enligt polisen att ta några månader.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng