Patienter startar process mot SSRI-producent

Danska konsumenter av paroxetin förbereder en process mot GSK och det danska läkemedelsverket för den bristande information de ansett sig ha fått om läkemedlets biverkningar.

14 nov 2003, kl 15:21
0

Läkemedelsföretaget Glaxosmithkline riskerar åtal för de biverkningar som användare av företagets antidepressiva läkemedel paroxetin (Seroxat) anser sig ha fått av läkemedlet. Det är främst biverkningar i samband med utsättning som användarna inte ansett sig ha fått information om.
I USA har en process med i första omgången 35 patienter påbörjats, men enligt advokaterna finns tusentals som vill stämma företaget. Advokaterna anser att den process som nu påbörjats kan bli lika stor som tidigare processer mot amerikanska tobaksföretag. I Storbritannien förbereder en patientorganisation en liknande process.
I Danmark förbereder fem patienter en stämningsansökan. Danskarna anser att också det danska läkemedelsverket har brustit i sin informationsplikt och inte informerat om utsättningssvårigheterna. Såväl myndigheten som företaget avvisar påståendena. I Sverige har ingen liknande process påbörjats.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng