Annons

Patienter kräver tvingande försäkring

Hjärt- och lungsjukas förbund menar att alla läkemedel som godkänns på den svenska marknaden också ska vara försäkrade i Läkemedelsförsäkringen.

25 mar 2010, kl 10:24
0

Visserligen handlar det om ganska få läkemedel, men Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund anser att företag som säljer läkemedel i Sverige också ska tvingas med i branschens Läkemedelsförsäkring.
? När det finns utbytbara preparat är det ju TLV som bestämmer vilket läkemedel du som konsument ska behandlas med, konstaterar Berndt Nilsson förbundets ordförande.
? Som konsument kan du inte styra över det här, eftersom du inte kan välja att byta till ett annat utbytbart och betala mellanskillnaden. Utan då måste stå för hela kostnaden själv.
Därför borde det, anser förbundet, vara obligatoriskt att alla läkemedel som finns på marknaden också ingår i läkemedelsförsäkringen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng