Vill inte ge bidrag till vaccinationsvägrare

Australien planerar att dra in det ekonomiska stödet till föräldrar som inte vaccinerar sina barn.

14 apr 2015, kl 07:40
1

Annons

I Australien beräknas det att omkring 90 procent av barnen är vaccinerade, men att det finns drygt 39 000 barn under sju år som inte vaccinerats på grund av att föräldrarna tackat nej. Den siffran har ökat, för drygt tio år sedan var antalet ovaccinerade barn cirka 24 000.

Nu föreslår landets premiärminister Tony Abbott att det statliga stödet till de som vägrar vaccinera sina barn av religiösa eller filosofiska skäl ska dras in. Enligt lagförslaget ska det bara ett fåtal tillåtna medicinska och religiösa undantag, skriver the Sydney Morning Herald. Tony Abbott menar att föräldrarnas beslut att tacka nej till vaccinationer varken har stöd i medicinsk forskning eller myndighetsrekommendationer och att det valet inte bör uppmuntras av staten.

Det australiska parlamentet måste först godkänna lagändringen, men om den genomförs kan vaccinationsvägrande föräldrar bli av med olika bidrag på upp till 15 000 australiska dollar, eller cirka 100 000 svenska kronor, per år från och med januari 2016.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Jag bor i Australien och tycker det ar inte ratt. Det ar oversittare lag fran regeringens sida. Varje foraldrar borde ha ratt att fatta sitt beslut angaende sina egna barn….

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng