Oförsäkrade läkemedel nobbas av landsting

Sjukvården i Stockholm ska inte längre beställa utbytbara läkemedel från en leverantör som inte är med i Läkemedelsförsäkringen.

25 mar 2010, kl 10:19
0

Annons

Stockholms läns landsting har tagit bort några av sina tidigare rekommenderade läkemedel från Kloka Listan.
Ändringen gäller utbytbara preparat där företaget inte tecknat avtal med Läkemedelsförsäkringen.
? Det har ingen betydelse när det gäller läkemedel som förskrivs på recept, där gäller ju TLV:s beslut om periodens vara, säger apotekaren Margaretha Julander som varit med vid framtagandet av Kloka Listan.
? Ändringen gäller läkemedel som rekvireras till sjukvården.

För läkemedel
som är utbytbara på apotek rekommenderar Stockholms läkemedelskommitté ett av preparaten för beställning till sjukvården.
Det är tre företag, Ranbaxy, Krka och Norgine som tidigare haft produkter på listan son nu ersatts med substanser levererade av företag som ingår i försäkringen.
Tidigare i år gjorde Kronbergs landsting samma markering.

Totalt är det
58 företag med försäljning på den svenska marknaden som idag inte är med i Läkemedelsförsäkringen. Av de större generikabolagen är det Krka och Ranbaxy som inte är medlemmar. De flesta av bolagen som inte är med är små bolag och inte generikaföretag.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng