Annons

Nya ommöbleringar på Läkemedelsverket

Tomas Salmonsson och Gert Ragnarsson lämnar sina direktörstjänster på Läkemedelsverket. Båda blir från april seniora vetenskapliga rådgivare.

1 mar 2012, kl 12:29
1

Annons

Att Tomas Salmonsson lämnar ledningsgruppen och direktörstjänsten beror främst på att han ska fokusera på arbetet i EMA:s vetenskapliga kommitté i vilken han idag är vice ordförande.
? Vi var överens när jag tillträdde direktörstjänsten för vetenskaplig och regulatorisk strategi att det rörde sig om några år. Det går inte att i längden kombinera den tunga nationella profileringen som är på gång med det europeiska arbetet, säger han.

EU-arbetet
har han under senare tid tvingats försaka, säger han. Och nu vill han åter lägga kraft på det.
Om drygt ett år,i maj 2013 är det val av ledamöterna i CHMP  och Tomas Salmonsson aspirerar på att då bli vald som ordförande i den vetenskapliga kommittén medgher han.
-Även om jag som svensk förstås säger nej till det är dags

Bengt Wittgren, ämnesområdesansvarig för farmaci och bioteknologi går in som tillförordnad direktör i Tomas Salmonssons ställe, fram till sista augusti då Salmonssons förordnande går ut.
I samband med den här ommöbleringen lämnar också Gert Ragnarsson sin direktörstjänst för Tillsyn och vetenskaplig information och blir senior rådgivare.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Artikeln innehåller ingen analys eller ens lite eftertanke. Personalomsättningen i ledningen är nu uppe i 175 %. Anar ni kaoset bakom den siffran?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng