Annons

Nya ommöbleringar på Läkemedelsverket

Tomas Salmonsson och Gert Ragnarsson lämnar sina direktörstjänster på Läkemedelsverket. Båda blir från april seniora vetenskapliga rådgivare.

1 mar 2012, kl 12:29
1

Annons

Att Tomas Salmonsson lämnar ledningsgruppen och direktörstjänsten beror främst på att han ska fokusera på arbetet i EMA:s vetenskapliga kommitté i vilken han idag är vice ordförande.
? Vi var överens när jag tillträdde direktörstjänsten för vetenskaplig och regulatorisk strategi att det rörde sig om några år. Det går inte att i längden kombinera den tunga nationella profileringen som är på gång med det europeiska arbetet, säger han.

EU-arbetet
har han under senare tid tvingats försaka, säger han. Och nu vill han åter lägga kraft på det.
Om drygt ett år,i maj 2013 är det val av ledamöterna i CHMP  och Tomas Salmonsson aspirerar på att då bli vald som ordförande i den vetenskapliga kommittén medgher han.
-Även om jag som svensk förstås säger nej till det är dags

Bengt Wittgren, ämnesområdesansvarig för farmaci och bioteknologi går in som tillförordnad direktör i Tomas Salmonssons ställe, fram till sista augusti då Salmonssons förordnande går ut.
I samband med den här ommöbleringen lämnar också Gert Ragnarsson sin direktörstjänst för Tillsyn och vetenskaplig information och blir senior rådgivare.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Artikeln innehåller ingen analys eller ens lite eftertanke. Personalomsättningen i ledningen är nu uppe i 175 %. Anar ni kaoset bakom den siffran?