Parallellimport tar marknadsandelar

I september stod andelen parallellimporterade läkemedel för elva procent och framtiden ser fortfarande ljus ut för branschens aktörer.

19 okt 2004, kl 18:33
0

Annons

Enligt FPL, Föreningen för parallellimportörer av läkemedel, ökar försäljningen av parallellimporterade läkemedel i Sverige. Av den totala läkemedelsförsäljningen stod de parallellimporterade för elva procent i september.

? Vi började se en uppgång i somras, säger Jan Johansson, direktör på FPL.

Hans förklaring till ökningen är att landstingen, Apoteket och även patientorganisationerna har börjat se den besparingspotential som finns i parallellimporterade läkemedel.

Framtiden ser fortsatt ljus ut för parallellimportörerna, menar han. Det största hotet är de kvoteringar som allt fler läkemedelsföretag sätter upp, där de segmenterar marknaden allt mer.

? Det blir allt oftare så att länderna bara får så mycket läkemedel som den egna befolkningen kan tänkas förbruka, säger Jan Johansson.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng