"Överraskande långtgående kritik"

Richard Bergström, vd för Läkemedelsindustriföreningen, är överraskad över att generaladvokatens kritik av det svenska apoteksmonopolet är så hård.

25 maj 2004, kl 13:49
0

? Få är nog överraskade över generaladvokatens kritik av försäljningsmonopolet på receptfria läkemedel. Men bara några enstaka personer inom branschen hade trott på en så här långtgående kritik som även omfattar monopolet på receptbelagda läkemedel. Det här är överraskande, säger Richard Bergström.

– Debatten har ju hittills bara handlat om det receptfria, ingen har egentligen ifrågasatt monopolet på det receptbelagda. Denna debatt måste komma igång nu.

? Blir det i slutändan så som generaladvokaten vill är min enda kommentar att det blir väldigt dyrt. Vi på Lif försvarar monopolet på receptbelagda läkemedel. Vi har dock varit väl medvetna om att EU sannolikt skulle ha synpunkter på det svenska apotekssystemet.

Han pekar dock på flera fall, även inom läkemedelsområdet, där domstolen haft en avvikande uppfattning jämfört med generaladvokaten.
? Det är för tidigt att ropa hej. Men generaladvokatens utlåtande är väldigt tydligt. Det här blir mycket spännande att följa.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng