Annons

OTC-läkemedel ses som vanliga produkter

I en pilotstudie bestående av djupintervjuer med 20 apotekskunder i Storbritannien och 14 apotekskunder i Sverige har A-C Pälvärinne hittat en tendens till att man ser receptfria läkemedel som vilka konsumentvaror som helst. Personerna i undersökningen ansåg inte heller att det var någon skillnad på annonsering av receptfria läkemedel och andra konsumentvaror.Både i Storbritannien och […]

19 jul 2002, kl 19:57
0

Annons

I en pilotstudie bestående av djupintervjuer med 20 apotekskunder i Storbritannien och 14 apotekskunder i Sverige har A-C Pälvärinne hittat en tendens till att man ser receptfria läkemedel som vilka konsumentvaror som helst. Personerna i undersökningen ansåg inte heller att det var någon skillnad på annonsering av receptfria läkemedel och andra konsumentvaror.
Både i Storbritannien och i Sveriga var man i huvudsak positiva till en ökad tillgänglighet av receptfria läkemedel i samhället. Men A-C Pälvärinne ifrågastätter hur önskvärd en ökad tillgänglighet och en ökad egenvård är om läkemedlen uppfattas som dagligvaror.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng