Behandling av CF-barn i hemmet fungerar bra

Läkemedelsbehandling av barn med cystisk fibros fungerar bra även när den utförs i hemmet, det menar överläkare Lena Hjelte vid CF-kliniken på Huddinge sjukhus. Efter över 2 000 kurer och över 22 000 behandlingsdagar utan att någon fått några allvarliga reaktioner eller biverkningar kan det betraktas som ett säkert och kostnadseffektivt alternativ till sjukhusbehandling.? Hade […]

19 jul 2002, kl 19:58
0

Annons

Läkemedelsbehandling av barn med cystisk fibros fungerar bra även när den utförs i hemmet, det menar överläkare Lena Hjelte vid CF-kliniken på Huddinge sjukhus. Efter över 2 000 kurer och över 22 000 behandlingsdagar utan att någon fått några allvarliga reaktioner eller biverkningar kan det betraktas som ett säkert och kostnadseffektivt alternativ till sjukhusbehandling.
? Hade vi inte kunnat behandla dessa patienter i hemmet med hjälp av infusionspumpar och liknande hade de tvingats vara inlagda på sjukhus tio dagar per månad eller mer, säger Lena Hjelte. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng