Onödig forskning

Resurserna till forskning är som till allt annat begränsade. Därför är det ett problem att forskningspengar går åt till att vederlägga massmediala scoop. I England fick fejkade larmrapporter om faran med mässlingsvaccin sådan uppbackning i pressen att flera forskargrupper fick ägna tid för att motbevisa lögnerna. Andra exempel är påstådda samband mellan tandamalgam och olika […]

27 nov 2006, kl 19:09
0

Resurserna till forskning är som till allt annat begränsade. Därför är det ett problem att forskningspengar går åt till att vederlägga massmediala scoop. I England fick fejkade larmrapporter om faran med mässlingsvaccin sådan uppbackning i pressen att flera forskargrupper fick ägna tid för att motbevisa lögnerna.

Andra exempel är påstådda samband mellan tandamalgam och olika sjukdomar eller överkänslighet för el respektive magnetism. Högljudda, misslynta opinioner tvingade fram omfattande forskning, som visat att inga samband finns. Vad säger de aktuella mediernas ansvariga utgivare – shit happens?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng