Annons

Korrigeringar i efterhand

Läkemedel visar sig ibland efter en tid vara förbundna med nackdelar, främst biverkningar. Ibland visar sig dock kritiken i efterhand vara ogrundad. Tarmstimulerande laxermedel har exempelvis kritiserats för att skada tjocktarmen och utveckla tolerans. Istället har fiberrik kost rekommenderats. En nyligen publicerad studie har inte funnit nackdelar med läkemedlen, men väl med alltför fiberrik kost. […]

27 nov 2006, kl 19:10
0

Läkemedel visar sig ibland efter en tid vara förbundna med nackdelar, främst biverkningar. Ibland visar sig dock kritiken i efterhand vara ogrundad.

Tarmstimulerande laxermedel har exempelvis kritiserats för att skada tjocktarmen och utveckla tolerans. Istället har fiberrik kost rekommenderats.

En nyligen publicerad studie har inte funnit nackdelar med läkemedlen, men väl med alltför fiberrik kost.

För ett par år sedan visade på liknande vis en studie att fallolyckor hos äldre i första hand orsakas av sjukdom och inte av läkemedel. Det utesluter givetvis inte en additiv läkemedelseffekt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng