Oklart för GSKs hjärtkandidat

Det tycks som GSKs tänkta nya behandling mot hjärtkärlsjukdom inte håller måttet.

12 nov 2013, kl 16:45
0

GlaxoSmithKlines nya läkemedel, darapladib, som skulle förhindra stroke och hjärtinfarkt tycks inte hålla måttet. När de preliminära resultaten presenterades av företaget är slutsatsen från många analytiker att GSK går mot ett bakslag

I studien i vilken mer än 15 000 individer med kronisk kranskärlssjukdom ingick lyckades läkemedelskandidaten inte uppnå de primära effektmåtten. Studien visar inte på någon signifikant minskning av större kardiovaskulära händelser som hjärtinfarkt, stroke och död hos patienterna som behandlades med darapladib jämfört med standardbehandling. 

GSK säger i en kommentar att studieresultaten än så länge är preliminära och att man väntar med beslut om nästa steg tills studien är helt klar.Enligt en talesman för företaget, Patrick Vallance, finns det vissa subgrupper i studien där resultaten inte är fullt så negativa.

Men företagsanalytiker ställer sig skeptiska och enligt Pharma Times hjälper det troligen inte om en andra studie, som ännu inte är klar, visar på bättre resultat.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng