Nytt samarbete spås positivt för Lundbeck

Läkemedelsföretagen Otsuka och Lundbeck ska samarbeta kring fem CNS- och psykiatriska läkemedel. Uppgörelsen ger Lundbeck tillgång till nya substanser till en kostnad av uppemot 1,8 miljarder USD.

11 nov 2011, kl 15:13
1

Igår meddelade företagen Lilly och Amylin att de går skilda vägar. Idag meddelar istället Lundbeck och Otsuka att de ska samarbeta.

Samarbetet ger det danska företaget rätt att utveckla och marknadsföra depåformuleringen av aripiprazol (Abilify) i Nord-och Latinamerika samt Europa, Australien och vissa andra länder. Depåformuleringen är en injicerbar schizofrenibehandling som ges en gång per månad, och ligger i slutskedet av sin utveckling.

Lundbeck får också rättigheter att utveckla och marknadsföra Otsukas substans OPC-34.712, som nyligen tagits in i kliniska fas III-studier för behandling av schizofreni och tilläggsbehandling av egentlig depression (MDD).

Initialt får Lundbeck betala runt 200 miljoner USD till Otsuka. Inklusive framtida försäljning kommer Lundbeck betala upp till 1,8 miljarder USD till Otsuka.

Affärsanalytiker, bland annat på danska Jyske Bank, sa i en kommentar att samarbetet ger Lundbecks pipeline ett välbehövligt uppsving.

? Det är ingen billig affär för Lundbeck, men den är nödvändig, kommenterade Nordea affären.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng