Annons

Nytt register på plats

 Apotekens Service har sjösatt sitt produkt- och artikelregister som ersätter det artikel-register som Apoteket AB ansvarat för.Det nya registret som döpts till Vara är tillgängligt för alla apotek som använder de nya receptexpeditionssystemen och innehåller alla läkemedel, produkter och livsmedel som ingår i förmånssystemet. I det nya registret finns nu också alla parallellimporterade läkemedel med. […]

9 nov 2010, kl 11:07
0

 Apotekens Service har sjösatt sitt produkt- och artikelregister som ersätter det artikel-
register som Apoteket AB ansvarat för.
Det nya registret som döpts till Vara är tillgängligt för alla apotek som använder de nya receptexpeditionssystemen och innehåller alla läkemedel, produkter och livsmedel som ingår i förmånssystemet. I det nya registret finns nu också alla parallellimporterade läkemedel med. Här finns också information om åldersrestriktioner och om begränsningar i subventionen.
Apotekens Service har tagit fram varuregistret och ansvarar för det, men det är TLV, Läkemedelsverket och företagen som ansvarar för att informationen i registret är riktig.
– Vi har inför övergången gjort en kvalitetsgenombearbetning och sagt till informanterna att rätta fel vi upptäckt. Detta för att tydliggöra att det är de som ansvarar för informationen i registret säger Ylva Hambraeus, vd vid Apotekens Service.