Nytt medel mot KLL

Roche har fått godkänt i Europa för sitt nya antikroppsbaserade preparat mot kronisk lymfatisk leukemi.

8 aug 2014, kl 08:14
0

I slutet av juli meddelade läkemedelsföretaget Roche att de fått tillstånd att marknadsföra sitt läkemedel Gazyvaro, obinutuzumab, inom EU. Läkemedlet är en monoklonal antikropp riktad mot CD20 och har godkänts för behandling av kronisk lymfatisk leukemi, KLL.
 
I maj fick Gazyvaro, även kallat GA101, positivt utlåtande av EMAs expertkommitté CHMP efter att det i studier visat sig kunna förlänga livet hos patienter med KLL. Läkemedlet har i studier visat sig vara mer effektivt än Mabthera, även det en monoklonal antikropp som Roche ligger bakom. Godkännandet gäller för behandling av personer med tidigare obehandlad KLL i kombination med klorambucil.
 
Obinutuzumab finns med på TLVs lista över preparat som ska granskas inom ramen för myndighetens klinikläkemedelsprojekt.  I Sverige insjuknar 4-500 personer i KLL varje år och det är den vanligaste leukemiformen hos vuxna.
 
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng