Nytt hepatitläkemedel godkänns i Kina

Läkemedlet Sebivo (telbivudine) för behandling av hepatit B kommer under våren ut på den kinesiska markanden där mer än 100 miljoner människor bär på viruset.

6 mar 2007, kl 13:51
0

Annons

Kliniska studier har visat att Sebivo, även känt som Tyzeka, är mer effektivt än nuvarande standardbehandlingar (lamivudine) för kronisk hepatit B och det kinesiska läkemedelsverket godkänner nu behandlingen. I Kina är kronisk hepatit B ett stort hälsoproblem och efterfrågan på effektiva behandlingar är stort. Varje år dör en halv miljon kineser av leverskador och cancer till följd av viruset.


Sebivo, som tillverkas av Novartis, godkändes nyligen i USA. I Europa har telbivudine fått klartecken från EMEAs rådgivande kommitté CHMP och Novartis inväntar nu ett formellt godkännande av läkemedlet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng