Nytt försök med receptläkemedel på internet

Den 23 mars träffades Apoteket och datainspektionen. Efter det mötet har Apoteket förändrat upplägget av tjänsten och möjligheten att handla receptläkemedel finns åter på internet.

2 apr 2004, kl 11:37
0

Annons

Som Läkemedelsvärlden skrev i nr 4 stoppades försöket med att beställa sina receptbelagda läkemedel via Apotekets hemsida. Datainspektionen hade vissa synpunkter på tjänstens utformning.

Den 23 mars träffades Apoteket och Datainspektionen. Efter det mötet har Apoteket gjort vissa förändringar i tjänsten – förändringar som man nu tror åter ska göra det möjligt och lagligt att beställa receptläkemedel via indternet.

? Från början hade patienten möjlighet att via en inloggning kunna se hela sin läkemedelslista, men det är borttaget. Nu kommer det enbart upp en beställarfunktion, säger Andreas Rosenlund, pressansvarig på Apoteket, till tidningen Computer Sweden.

Till GT/Expressen säger Apotekets informationsdirektör Thony Björk att man beräknar starta igen om en till två veckor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng