Nya resultat bekräftar effekten av rimonabant

Resultaten efter två års studie på läkemedlet rimonabant mot metabola syndromet bekräftar tidigare positiva resultat.

10 nov 2004, kl 12:21
0

Annons

När resultaten av den tvååriga studien, RIO Europé, på läkemedlet rimonabant (Acomplia) nu publiceras innebär det goda nyheter för de som vill gå ner i vikt. Patienterna i studien som fick aktiv behandling gick ner fyra gånger så mycket i vikt jämfört med de som fick placebo. Läkemedlet hjälper också patienterna att behålla viktminskningen på sikt, de patienter som efter ett år bytte aktiv behandling mot placebo gick upp vikt igen.

De goda effekterna på kolesterol, triglycerider och insulinkänslighet bekräftas också i resultaten efter två år.
Det har ofta uttryckts oro för att rimonabant skulle öka risken för depression eftersom det blockerar receptorer i hjärnan som har att göra med välbefinnande, men hittills tyder inget i studien på att det skulle vara så.
Resultaten av studien publicerades vid ett vetenskapligt möte med American Heart Association den 9 november. En del experter varnade för allt för stora förhoppningar på läkemedlet och menar att man bör avvakta resultaten av längre studier.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng