Ny styrelse klubbad i Sveriges farmaceuter

Ny styrelse klubbad i Sveriges farmaceuter

Sent på måndagskvällen lyckades Sveriges farmaceuter avsluta sitt extra fullmäktige och välja en ny styrelse.

20 apr 2021, kl 11:32
0

Annons

Fackförbundet Sveriges farmaceuter har nu en ny styrelse. Det bekräftar förbundsordförande Sandra Jonsson i ett mejlsvar till Läkemedelsvärlden. Valen skedde genom sluten omröstning.

I huvudsak röstade fullmäktigedelegaterna enligt valberedningens förslag. Till första vice ordförande utsågs, i enlighet med detta förslag, Sofia Kälvemark Sporrong som representerar förbudets offentligsektion och till andra vice ordförande Helena Rosvall, industrisektionen.

Beträffande den sista ledamoten i presidiet, andra vice ordförandens personliga ersättare, fick dock apotekssektionen igenom sitt motförslag till valberedningens kandidat. I stället för Amadou Jallow valde delegaterna till denna post Kristina Maté, apotekssektionen.

I övrigt gick valberedningens styrelseförslag igenom. Det innebär att följande övriga ledamöter valdes: Marianne Andersson, industrisektionen, Karin Gummesson, apotekssektionen, Lena Ring, offentligsektionen, och Jennifer Nilsson, studentsektionen.

Valet av den styrelse som ska leda förbundet tillsammans med den nya ordföranden Sandra Jonsson har som Läkemedelsvärlden rapporterat skjutits upp flera gånger. Detta på grund av interna stridigheter i förbundet. I torsdags skulle styrelsevalen ha skett vid det extra fullmäktige som var utsatt att pågå kl. 13-16. Men efter att ha diskuterat och beslutat om två andra frågor sköt delegaterna upp styrelsevalen genom att ajournera mötet till måndagskvällen.

Den nya styrelsen ska leda förbundet fram till hösten 2022.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng