Ny gel kan ge oral insulinbehandling

Framsteg i gelformulering kan öka möjligheterna att förenkla behandlingen för en rad sjukdomar. Forskare i Indien har utvecklat en gel som tas oralt och som kan innehålla läkemedel mot sjudomar som idag ges via injektion.

13 okt 2004, kl 11:21
0

Annons

Enligt forskarna, som ska publicera sin studien i tidskriften Polymer International, kan gelen innebära nya möjligheter att behandla diabetes, ulcerös kolit, Crohns sjukdom, tarmcancer, förstoppning och vissa infektioner.
Forskarna vid Polymer Research Laboratory i Jabalpur, Indien, har utvecklat en hydrogel som kan transportera läkemedel förbi magsäcken genom att skydda mot magsyran. I sin studie kunde de visa att mer än hälften av läkemedelssubstansen frisätts längre ner i tarmkanalen.
Forskarna menar att den gel som de utvecklat kan innebära ett alternativ till insulinbehandling via injektion.
I sin studie har forskarna använt vitamin B2 i hydrogelen och studerat hur mycket som frisätts från gelen vid olika pH värden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng