Ny behandling mot sjösjuka

Istället för läkemedelsbehandling tror forskare på elektronisk behandling mot rörelsesjukan.

7 sep 2015, kl 11:03
0

Annons

Orsaken till åksjuka är fortfarande inte helt klarlagt men en vanlig teori bland forskare är att vår hjärna får förvirrade meddelanden från ögon och öron när vi är i rörelse. Cirka tre av tio individer beräknas ha svåra åksjukesymtom.

Forskare vid College London har nu publicerat en artikel i Neurology som visar att en mild elektrisk ström som appliceras på hårbotten kan hjälpa hjärnan att minska effekterna av de förvirrande meddelanden den tar emot och därmed förhindra de problem som är orsaken till åksjukan.

Forskarna tror att tekniken inom en inte alltför avlägsen framtid kan finnas tillgänglig för vem som helst att köpa. Forskargruppen försöker nu kommersialisera idéen via intresserade företag som alltså kan bli ett alternativ till dagens åksjuketabletter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng