Annons

NT-rådet rekommenderar nya PD1-hämmare

I väntan på ett landstingsgemensamt införande, rekommenderar NT-rådet att använda Opdivo vid behandling av malignt melanom.

4 sep 2015, kl 13:25
0

Annons

Temporärt uppmanas landsting att använda Opdivo, nivolumab, vid behandling av malignt melanom och patienter som tidigare fått behandling med Keytruda, pembrolizumab, inom ramen för kliniska studier bör fortsätta sin behandling. I övrigt avråds behandling med Keytruda tills att NT-rådet har förnyat rekommendationerna i samband med ett gemensamt införande.

Landstingen uppmanas invänta den nationella upphandlingen, och inte ingå avtal med företagen.

Den 6 september är sista dagen för landsting, myndigheter, företag och patientföreningar att komma med synpunkter på gemensamt införande- och uppföljningsprotokoll. I början av oktober planeras gemensamt införande- och uppföljningsprotokoll och NT-rådets rekommendationer förmedlas till landstingen.

NT-rådet har utsetts av landets hälso- och sjukvårdsdirektörer och ledamöter och har mandat att företräda sina sjukvårdsregioner.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng