Annons
KAMPEN MOT LÄKEMEDELSBRISTERNA
Novo nordisk slåss om patentet på Ozempic i Kina
Foto: Novo Nordisk

Novo nordisk slåss om patentet på Ozempic i Kina

Alla bolagets patent på semaglutid har ogiltigförklarats i landet. Nu tvistar Novo nordisk om patenträtten.

31 maj 2023, kl 13:15
0

Annons

Henrik Allard-Brorsson
Foto: Novo nordisk

Novo nordisk ligger i rättstvist i Kina om patentet på Ozempic och Wegovy som båda innehåller den aktiva substansen semaglutid.

Kommer världsmarknaden att översvämmas av kinesiska kopior på företagets raketsäljare semaglutid? Det återstår att se.

Just nu pågår en rättslig tvist om rättigheterna till patentet i Kina mellan Novo nordisk och kinesiska läkemedelsföretaget Huadong Medicine.

Semaglutid marknadsförs idag under flera olika produktnamn, som Ozempic och Rybelsus mot diabetes typ 2 och Wegovy mot fetma. Läkemedlet säljs bland annat i Europa, Kina, Japan, USA och Kanada.

Hajpas av influencers på sociala medier

Ozempic är godkänt som behandling mot diabetes typ 2 i exempelvis Europa, USA och Kina. Bolagets läkemedel mot fetma, med samma aktiva substans (semaglutid), under namnet Wegovy har ännu inte lanserats på lika många marknader.

Det här har lett till en off-label användning av Ozempic för viktminskning.

Hajpen om semaglutid som ett mirakelmedel för viktnedgång är en bidragande orsak till den globala bristen på läkemedlet.

Efterfrågan drivs på av influencers som visar upp sina smala kroppar i sociala medier. Det förekommer exempelvis försäljning på nätet, andrahands- och svarthandel.

Väntar med lansering av Wegovy i Sverige

Bristsituationen har gjort att Novo nordisk avvaktar med att lansera semaglutid som viktminskningsläkemedel Wegovy på flera marknader, som Sverige.

Detta enligt Henrik Allard-Brorsson, bolagets svenska presskontakt.

– Vi vill att de diabetespatienter som redan står på Ozempic ska få tillgång till sina läkemedel. Vi har bland annat gått ut till förskrivande läkare om att följa den medicinska indikationen, värna om patienter som redan står på läkemedlet, samt att alternativ finns.

Bolagets patent utmanat i Kina

Även i Kina är semaglutid enbart godkänt som Ozempic mot typ 2 diabetes. Men bolagets patent utmanades i juni 2021 i Kina av Huadong medicine.

I september 2022 beslutade Kinas statliga immaterielrättsmyndighet att alla Novo nordisk kärnpatent för substansen var ogiltiga.

Efter domen överklagade Novo nordisk myndighetens beslut. Den 21 februari i år var första dagen för domstolsförhandlingen. Tvisten är ännu inte avgjord.

Bolaget Novo nordisk, varken i Sverige eller globalt, vill inte svara på Läkemedelsvärldens frågor om rättstvisten.

Fler kinesiska företag vill tillverka läkemedlet

Att Novo nordisk kommer att slåss hårt för att behålla sina patenträttigheter är högst sannolikt.

Flera kinesiska läkemedelstillverkare vill hoppa på semaglutidtåget.

Patentansökningar för läkemedlet har lämnats in på olika marknader, med skyddsperioder som sträcker sig från 2031 till 2034.

Några lämnades in av Sihuan Pharmaceuticals dotterbolag, Jilin Huisheng och Huadong Medicine, enligt Navlin Daily.

Finns som bantningsmedel i Sverige

Trots att bolaget ännu inte lanserat Wegovy i Sverige finns det ändå på vissa svenska apotek.

Det är parallellimportören Medartuum som köpt in ett antal förpackningar och packat om det för svenska marknaden, vilket Dagens Medicin var först att berätta om.

Priset är rejält tilltaget, hos Apoteket AB får patienten betala 3221 kronor för fyra veckors behandling, hos andra apotek ännu mer.

 ”Det är lagligt”

Som Läkemedelsvärlden var först med att avslöja finns även Ozempic att köpa på ett antal svenska apotek.

Men bara för patienter som kan betala hela kostnaden själva. En månads diabetesbehandling kostar närmare 2000 kronor, och det helt utan rabatt.

I det här fallet är det parallellimportören Ebb medical AB som ställt sig utanför förmånssystemet.

– Det är en väldigt ovanlig situation för oss, vi har inte varit med om det förut. Det är lagligt enligt EU:s lagstiftning. Jag kan inte ha någon åsikt om det, säger Henrik Allard-Brorsson.

”Svårt stå emot en stor global mediatrend”

Novo nordisk svenska presstalesperson kan inte uttala sig om ifall bantningshajpen på sociala medier och de olika formerna av udda handel med deras läkemedel påverkar bolagets rykte.

– Det kanske det gör. Vi är en seriös partner mot marknaden. Men det är svårt att stå emot en stor global social mediatrend.

Henrik Allard-Brorsson understryker att de informerar om vikten att följa medicinska indikationer och vara proaktiva kring vår leveranssituation.

– Det som påverkar oss mest är att vi är i en situation där vi inte riktigt når upp till efterfrågan.

Tror på full kapacitet 2024

Enligt presstalespersonen tror bolaget att de ska nå upp i full produktionskapacitet någon gång 2024. Novo Nordisk arbetar för att öka kapaciteten och bygger ut sina fabriker.

– Vi servar fler patienter än någonsin. Det jobbas dygnet runt på fabrikerna och vi levererar varje vecka. Men det räcker inte riktigt och vi får be om ursäkt, säger Henrik Allard-Brorsson.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng