NICE samarbetar med företag

Brittiska motsvarigheten till Läkemedelsförmånsnämnden, NICE, samarbetar med företaget Novartis kring hur en fas III-studie ska organiseras. Samarbetet är unikt och syftar till att företaget snabbare ska få in läkemedlet i den offentligt finansierade sjukvården.

20 dec 2007, kl 12:44
0

Det är inför en fas III-studie som Novartis planerar att starta till våren som företaget vänt sig till den brittiska myndigheten National Instistute for Health and Clinical Excellance, NICE. Myndigheten värderar läkemedel i England och beslutar vilka som ska finansieras av offentliga medel.
 
NICE tar ett konsultarvode för att tala om vilka hälsoekonomiska frågeställningar som företaget bör utvärdera under fas III-studien, rapporterar Financial Times. På så sätt ska företaget snabbare kunna redovisa de siffror som krävs för att få läkemedlet, om det blir godkänt, finansierat av skattepengar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng