Nepi får krisstöd och räddas från nedläggning

Tack vare en uppgörelse inom ramen för vårbudgeten får stiftelsen Nepi, Nätverk för läkemedelsepidemiologi, ett krisstöd från staten på 2,5 miljoner kronor, och kan därmed fortsätta sin verksamhet tills vidare, skriver Dagens Medicin.

7 apr 2005, kl 12:33
0

Annons

Stiftelsen Nepi, som bildades 1994, har som uppgift är att främja en effektiv användning av läkemedel, genom forskning, analyser, utbildning med mera.

Nepi har sedan länge befunnit sig i ekonomiska trångmål. Anledningen är främst att stiftelsens kapital inte gett förväntad avkastning.

Nu får dock Nepi ett tillskott på 2,5 miljoner kronor från staten, efter en överenskommelse med stödpartierna inom ramen för vårbudgeten. Pengarna är ett engångstillskott; vad som händer på längre sikt avgörs i höstens budgetförhandlingar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng