Mikael Hoffmann ny chef för NEPI

Den 1 maj tillträder Mikael Hoffmann som ny chef för Nätverk för läkemedelsepidemiologi, NEPI.

17 apr 2007, kl 09:33
0

Annons

När Arne Melander, som varit chef för NEPI sedan 1995, nu går i pension efträds han av Mikael Hoffmann. Han är specialist i klinisk farmakologi och infektionssjukdomar, och sedan 2002 ordförande i Läkemedelskommittén i Östergötland. Förra året disputerade han i Medicinsk vetenskap vid Linköpings universitet med en avhandling om hur begreppet risk används i samtal mellan läkare och patient. När han nu tar över som chef för NEPI så är ambitionen att fokusera verksamheten.
– Andra aktörer har börjat ta hand om läkemedelsinformation och läkemedelsekonomi som är två av NEPI:s huvudområden. Men när det gäller vårt tredje område, läkemedelsepidemiologi, finns det fortfarande mycket att göra och därför ska vi lägga vårt fokus på den frågan, säger Mikael Hoffmann.
– Vi ska se till att verkligen skapa ett nätverk med fokus på läkemedelsepidemiologi med aktörer från sjukvård, akademi och industri. Mikael Hoffmann vill också öka registerforskningen i Sverige.
– Det finns viss forskning som nästan bara kan göras i de nordiska länderna tack vare våra personnummer och vår tradition av registerforskning, det måste vi ta vara på bättre och där kan förhoppningsvis NEPI vara drivande.


Han tror också att förutsättningarna för NEPI:s arbete har ändrats mycket under de senaste åren.
– Tidigare var det ingen som rikigt tog ansvar för läkemedelsanvändingen men nu finns ett mycket större intresse för frågan eftersom ansvaret för läkemedel har landat i sjukvården och landstingen. Det gör att det är lättare för oss att verkligen bygga det här nätverket.


Mikael Hoffmann kommer i början arbeta 60 procent med NEPI samtidigt som han avvecklar sina övriga projekt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng