Annons

Nätverksfel stoppade recept

Under en dryg timme kunde Apoteket AB inte expediera några recept på sina apotek. Nätverksfelet påverkade även ordinationsverktyget Pascal.

19 apr 2013, kl 14:50
0

Annons

Ett nätverksfel hos Apoteket AB under fredagen gjorde att de under en dryg timme inte kunde expediera några recept. Systemen började sedan fungera men det är ännu oklart vad som orsakade störningen.

Stoppet gjorde också att företagets e-postsystem och intranät låg nere. Däremot fungerade kassasystemet som vanligt.
– Det försvårade kommunikationen med medarbetarna när vi inte kunde använde de vanliga kanalerna. Men vi använde sms och andra sätt, säger Maria Cserhalmi Andersson, pressansvarig på Apoteket AB.

Enligt Maria Cserhalmi Andersson fungerar nu systemen som vanligt och  felsökning pågår hos företagets it-leverantör Tieto. Enligt Center för ehälsa i samverkan, Cehis, påverkades även ordinationssystemet Pascal av felet. Även det var på fredagseftermiddagen  åter i normal drift.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng