Naturläkemedel toppar i Ryssland

Läkemedelskonsumtionen i Ryssland avviker kraftigt från den i västra Europa.

22 nov 2001, kl 13:46
0

Annons

RYSSLAND Västvärldens storsäljande läkemedel lyser med sin frånvaro på listan över de mest säljande läkemedlen i Ryssland.

Av preparaten på tio-i-topplistan existerar endast ketokonazol och enalapril, dock med andra varumärken, på den svenska marknaden. Hela fem av tio-i-topp-medlen har sitt ursprung i växt- eller djurriket.

Allra mest säljer enligt nyhetsbrevet SCRIP det spasmolytiska preparatet No Spa (drotaverin) som tillverkas av Sanofi-Synthelabo i Ungern.

Storstäderna Moskva och St Petersburg har åtta procent av den ryska befolkningen, men här sker hela 26 procent av läkemedelsförsäljningen. De ryska konsumenterna förlitar sig i stor utsträckning på inarbetade varumärken och har en restriktiv inställning till inhemskt tillverkade generika.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng