MSD och öppenheten

Tommy Ringart, informationschef på MSD i Sverige, menar i ett inlägg på www.lakemedelsvarlden.nu att hans företag alltid varit helt öppna om säkerhetsproblemen med Vioxx. Verkligheten är dock knappast riktigt så rosenskimrande som Ringart vill förmedla. Läs exempelvis och begrunda vad EMEA-chefen Thomas Lönngren säger i intervjun förra numret. Eller ta del av Fredrik Hedlunds djupdykning […]

20 jan 2006, kl 19:35
0

Tommy Ringart, informationschef på MSD i Sverige, menar i ett inlägg på www.lakemedelsvarlden.nu att hans företag alltid varit helt öppna om säkerhetsproblemen med Vioxx.

Verkligheten är dock knappast riktigt så rosenskimrande som Ringart vill förmedla. Läs exempelvis och begrunda vad EMEA-chefen Thomas Lönngren säger i intervjun förra numret. Eller ta del av Fredrik Hedlunds djupdykning ? se sidan 30 i denna utgåva ? i de interna Merck-dokument som offentliggjordes i USA efter indragningen av Vioxx.

Samtidigt är verkligheten sällan helt svart eller vit; Vioxx-historien rymmer exempel på såväl föredömligt som tvivelaktigt handlande från MSD:s sida. Företagets resoluta, företagsekonomiskt katastrofala beslut att dra tillbaka Vioxx från marknaden är aktningsvärt.

Läkemedelsindustrins rörelse mot ökad öppenhet är också både nödvändig och värd uppmuntran. I ett blågult perspektiv är det extra glädjande att den svenska industriföreningen går i första ledet.

Läkemedelsvärlden kommer att fortsätta att sätta blåslampa på denna utveckling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng