Monopolet och jobben

I apoteksmonopolets Sverige är det ganska glest mellan apoteken. Ute i Europa finns inrättningar i snart sagt varje by eller kvarter. I Norge är det också ganska glest, men antalet apotek har ökat ordentligt sedan liberaliseringen 2001 – 165 nya har öppnat. En anmärkningsvärt stor del av de nyutexaminerade svenska apotekarna söker sig idag just […]

26 sep 2006, kl 19:16
0

I apoteksmonopolets Sverige är det ganska glest mellan apoteken. Ute i Europa finns inrättningar i snart sagt varje by eller kvarter.

I Norge är det också ganska glest, men antalet apotek har ökat ordentligt sedan liberaliseringen 2001 – 165 nya har öppnat.
En anmärkningsvärt stor del av de nyutexaminerade svenska apotekarna söker sig idag just till Norge, där behovet av dem tycks vara större än hemma.


Ändå hävdar Farmaciförbundets ordförande Carina Jansson i detta nummer bestämt att en avreglering i Sverige ?inte skulle leda till fler arbetstillfällen?.

Tillåt mig tvivla.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng