Missuppfattning

En vanlig kritik är att det är universiteten som gör upptäckterna som läkemedelsindustrin sedan tjänar pengar på. Ja, så är det ofta, och har alltid varit inom alla branscher. Företagens primära roll är att omsätta upptäckter till kommersiella produkter, som tillverkas effektivt, uppfyller gällande lagar och föreskrifter och når de konsumenter, som efterfrågar dem. De […]

18 nov 2004, kl 18:02
0

Annons

En vanlig kritik är att det är universiteten som gör upptäckterna som läkemedelsindustrin sedan tjänar pengar på. Ja, så är det ofta, och har alltid varit inom alla branscher. Företagens primära roll är att omsätta upptäckter till kommersiella produkter, som tillverkas effektivt, uppfyller gällande lagar och föreskrifter och når de konsumenter, som efterfrågar dem. De ansvarar också för att produkterna presterar det som utlovats och för eventuellt uppkomna skador.


Av massmedia kan man få intryck att de främst sysslar med mutor och lobbying.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng