Annons
Miljardsatsning på nya läkemedel mot corona

Miljardsatsning på nya läkemedel mot corona

EU-kommissionen och läkemedelsindustrin vill snabba på utvecklingen av läkemedel mot coronaviruset.

3 mar 2020, kl 15:26
0

Annons

45 miljoner euro från EU-kommissionen och lika mycket från den europeiska läkemedelsindustrin finns i den EU- och industrigemensamma utlysningen som presenterades tidigare i dag.

Utlysningen kommer från Innovative medicines initiative, IMI, som är ett partnerskap mellan EU och den europeiska läkemedelsbranschen.

Syftet med utlysningen på totalt knappt en miljard svenska kronor är snabbt få mer kunskap om det nya coronaviruset och få fram nya läkemedel.

Läkemedel mot coronaviruset

Med dessa medel vill IMI stimulera utveckling av antivirala läkemedel, liksom andra typer av behandlingar, som snabbt kan sättas in i det pågående utbrottet av covid-19.

Utlysningen ska också stimulera utveckling av behandlingar för kommande coronavirus-utbrott, liksom utveckling av snabba och pålitliga verktyg för upptäckt av bärare eller misstänkta bärare av covid-19. Den som utvecklar vaccin mot det nya coronaviruset kan däremot inte ta del av utlysningen.

Utlysningen riktar sig till både akademi och industri och sista dag att ansöka om medel är den 31 mars.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng