Annons

Många söker "Ylvapengar" för läkemedelsgenomgångar

Regeringen aviserade innan sommaren en resursförstärkning av vården för de mest sjuka äldre. Som ett led i detta avsattes 600 miljoner kronor till bland annat läkemedelsgenomgångar som kommuner och landsting kunnat söka via Socialstyrelsen.

22 sep 2006, kl 10:56
0

Annons

Den 15 september gick ansökningstiden för dessa så kallade “Ylvapengar” ut och Socialstyrelsen har fått in många ansökningar.

– I stort sett alla kommuner och landsting har sökt pengar. Vi har inte analyserat materialet men mitt intryck är att det är allra vanligast att man sökt medel till projekt inom rehabilitering och nutrition, till exempel dietister, säger Christer Neleryd, chef för äldreenheten på Socialstyrelsen.

– Men det finns även många ansökningar om medel till läkemedelsgenomgångar. Ibland är det landstingen som söker på egen hand, ibland handlar det om samarbetsprojekt mellan landsting och kommuner.

– Ibland brukar man höra kritik mot inriktningen av stimulansmedel, men så har inte varit fallet denna gång. Mitt intryck är att inriktningen stämmer väl överens med vad kommuner och landsting själva identifierar som problemområden, säger Christer Neleryd.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng