Oklart om formerna för avreglering av monopolet

Enligt folkpartiets vårdpolitiske talesman Erik Ullenhag avser den nya regeringen bryta ut frågan om receptfritt i handeln med syfte att åstadkomma en relativt snabb förändring. Men från moderat håll anser man att Ullenhags uttalande är för långtgående.

21 sep 2006, kl 12:07
0

Annons

Enligt Erik Ullenhag (fp) avser den nya regeringen ge frågan om receptfritt i handeln särskild förtur med syfte att åstadkomma en relativt snabb omreglering.

Kommersiellt drivna apotek ska också bli verklighet under mandatperioden, men först i ett senare skede, enligt uppgifter i Svenska Dagbladet.

Cristina Husmark Pehrsson, moderat ledamot i Socialutskottet, vill dock inte bekräfta bilden.

– Jag vill inte gå så långt som Erik Ullenhag. Det blir upp till de ansvariga på de berörda departementen att bereda frågan. Vi är överens om mycket men exakt hur en avreglering ska gå till är för tidigt att säga, säger Cristina Husmark Pehrsson till Läkemedelsvärlden.

Hon vill inte uttala sig om hur man i nuläget ser på en eventuell avyttring av Apoteket AB eller delar av företaget. I en gemensam motion i samband med EU-domen i Hannermålet 2005 föreslog de borgerliga partierna utförsäljning av apotek (se artikel länkad i högermarginalen).

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng