Loreal stämmer Aco

Hud- och hårvårdsföretaget Loreal anser att konkurrenten Aco använder sig av vilseledande marknadsföring. Nu har man stämt Aco inför Marknadsdomstolen.

17 okt 2006, kl 12:25
0

Kosmetikaföretaget Loreal har stämt konkurrenten Aco inför Marknadsdomstolen, MD. Loreal anser att Acos marknadsföring av vissa produkter är vilseledande då man antyder att produkterna har en medicinsk inverkan, skriver Dagens Media.

I kosmetikaregistret har Aco registrerat produkter som Mild tvål, Dubbelverkande mjällschampo, Återfuktande hårbottengel, Skyddande handsalva. Men på produkterna finns termen ?Medical? tryckt.

Det ger konsumenten ett intryck av att det skulle kunna vara fråga om ett läkemedel eller i alla fall en produkt med läkemedelsliknande kvaliteter, anser Loreal, som nu hoppas att Marknadsdomstolen är av samma uppfattning.

Aco, Apotekens Composita, säljer sina produkter enbart hos Apoteket.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng