Annons

Lars Gunneflo ny vd på Vårdapoteket

Med omedelbar verkan övertar Lars Gunneflo posten som vd i Vårdapoteket. Företagets tidigare vd Tony Rydberg kommer istället att arbeta med bolagets apotekstjänster för hälso- och sjukvård.

9 maj 2012, kl 12:11
0

Annons

Lars Gunneflo har arbetat länge inom läkemedelsbranschen med erfarenhet av ledande befattningar, bland annat som vd för Pfizer i Sverige under början av 2000-talet. Sedan 2005 har han bedrivit egen konsultverksamhet med fokus på strategisk utveckling inom Life Science, hälsovård och av aktörer på den omreglerade apoteksmarknaden. Sedan början av 2010 ingår han som ledamot i Vårdapotekets styrelse.

Vd-bytet motiveras med att företaget fram till nu har etablerats, man har introducerat nytt kassasystem och andra datarutiner och sett till att man bedriver verksamheten enligt myndigheternas riktlinjer efter omregleringen.

? Allt det är klart nu. Nu går vi in i en ny fas, där vi dels kommer att konsolidera vår verksamhet, dels ytterligare utveckla vår service och verksamhet gentemot våra kunder och se till att vår verksamhet fungerar på bästa sätt i en vårdmiljö, säger Lars Gunneflo till Läkemedelsvärlden.

Utmaningarna som han ser är att lyckas med detta på den kraftigt konkurrensutsatta apoteksmarknaden som just nu råder i Sverige.

? Där är vår fysiska placering på sjukhusen, i nära kontakt med vården och våra kunder, en stor fördel för oss. Vi ska utveckla vår affär ytterligare för att ge Vårdapotekets kunder den absolut bästa vägledningen och servicen, gällande förbättrad läkemedelsanvändning och vårdnära handelsvaror, säger Lars Gunneflo.

Det som lockade honom att axla jobbet var dels bolagets affärsidé med en vårdnära apotekskedja, dels möjligheten till samarbete med vårdgivarna.

? Och möjligheten för oss att verkligen göra en skillnad för läkemedelsanvändningen, säger Lars Gunneflo.

Vårdapotekets tidigare vd, Tony Rydberg, kommer att övergå i rollen som vice vd med operativt ansvar för bolagets entreprenadverksamhet inom Vård & Omsorg, vilket innebär apotekstjänster för hälso- och sjukvård.