?Lantus har dokumenterade fördelar?

Hans Liedholm och Agneta Björck Linné har i en översiktsartikel i Läkartidningen kritiserat den dokumentation som legat bakom registrering av insulin glargin (Lantus). Vi vill dock framhålla att Lantus har dokumenterade fördelar jämfört med NPH-insuliner. I artikeln saknas diskussion om den kliniska betydelsen av skillnaden mellan NPH-insuliner och Lantus. För en insulinbehandlad patient är det […]

20 okt 2004, kl 17:42
0

Annons

Hans Liedholm och Agneta Björck Linné har i en översiktsartikel i Läkartidningen kritiserat den dokumentation som legat bakom registrering av insulin glargin (Lantus).


Vi vill dock framhålla att Lantus har dokumenterade fördelar jämfört med NPH-insuliner.


I artikeln saknas diskussion om den kliniska betydelsen av skillnaden mellan NPH-insuliner och Lantus. För en insulinbehandlad patient är det ofta en svår balansgång mellan väl kontrollerat blodsocker och risk för hypoglykemi (insulinkänning). Nya typer av insuliner är därför välkomna.


Lantus är ett nytt basinsulin som verkar upp till 24 timmar utan insulintoppar. Enligt många patienter har det inneburit en ökad trygghet med mindre risk för hypoglykemier, vilket också har dokumenterats i studier. Ord som ökad flexibilitet och högre livskvalitet återkommer ofta i samtal med dessa patienter.

Margareta Olsson Birgersson
Medicinsk chef, Aventis Pharma

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng