Annons

Läkemedelsverket vill inte kontrollera apotekssymbol

Ansvaret för att kontrollera en ny nationell apotekssymbol bör ligga på kommunerna. Det anser Läkemedelsverket som inte själva vill bedriva tillsynsansvaret för symbolen på den nya marknaden.

2 mar 2009, kl 11:56
0

Regeringen har gett Läkemedelsverket i uppdrag att ta fram en ny nationell apotekssymbol som alla med tillstånd att bedriva apotek ska kunna använda. Läkemedelsverket fick också i uppdrag att ta fram förslag på hur användningen av en sådan symbol ska kontrolleras.

I sitt remissvar till regeringen skriver Läkemedelsverket att de inte tycker att ett tillsynsansvar ska hamna hos dem. En sådan kontrollerande verksamhet bör i stället ligga hos kommunerna som är bättre lämpade för det än Läkemedelsverket som inte har några regionala tillsynsenheter. Kommunerna som idag sköter kontrollen av försäljning av nikotinläkemedel, är bättre lämpade för uppgiften, skriver Läkemedelsverket i sitt remissvar.

Om Läkemedelsverket skulle bli central tillsynsmyndighet uppskattar de att det skulle kosta dem 750 000 kronor per år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng