Annons

Läkemedelsvärlden har inte anammat något mått

Syftet var att på ett enkelt sätt visa att nyare preparat kostar mer än äldre.

23 okt 2001, kl 13:55
0

Annons

Mikael Hoffman skriver att vi på Läkemedelsvärlden har anammat kr/DDD. Jag håller inte med honom om det.

Det är sant att vi i temanumret om migrän (LV 10/2001) hade med en liten ruta med några läkemedel som rekommenderas och används för att behandla migrän. Men att hoppa iväg och säga att vi har anammat kr/DDD är ett väldigt långt hopp.

Syftet med rutan var att visa hur mycket olika läkemedel och behandlingar kostar och att belysa på ett enkelt och överskådligt sätt visa att nyare preparat kostar mer än äldre. Vidare var syftet att få tidningens läsare att tänka efter själva och inse att migränbehandling kan kosta olika mycket beroende på vilket preparat patienten får utskrivet av läkaren. Syftet var inte att med vetenskaplig exakthet redogöra för faktisk förskrivning.

Om vi på Läkemedelsvärlden vill "marknadsföra" något som vi tycker är bra kommer det att framgå klart och tydligt. Då kommer vi inte att göra det i form av en liten ruta i slutet av en temaartikel. Läsare av Läkemedelsvärlden kommer aldrig att behöva tveka när, och om, vi marknadsför något.

Å andra sidan, som oberoende tidning med uppgift att granska, överlåter vi en eventuell marknadsföring till andra arenor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng