Läkemedelsvärlden blickar österut

Läkemedelsvärlden blickar österut

Vad händer inom finsk life science? I en serie artiklar berättar vi om innovationer, utbildningsinsatser och möjlighet till klinisk forskning i vårt östra grannland.

12 maj 2017, kl 11:01
0

Annons

Många förknippar Finland med bastu och Nokia. Även om bastubadandet består har telefontillverkaren lämnat ett stort tomrum efter sig, ett tomrum där medicinteknik, hälsoinnovationer och life science tagit plats.

Vi på Läkemedelsvärlden.se var nyfikna på vad som händer inom den finska life science-branschen och bestämde oss för att undersöka saken på plats. I en rad artiklar från och med i dag kommer du som läsare att få smakprov på vad som händer i vårt östra grannland.

Hur är till exempel finländarnas vilja att bidra till klinisk forskning och är det sant att finska Läkemedelsverket vill att barn ska undervisas om läkemedel i skolan? Det och flera exempel på nya spännande medicintekniska innovationer för hälso- och sjukvården kommer du att kunna läsa om den närmaste tiden.

Trevlig läsning/Lukuhetkiä!

Reportageresan till Finland möjliggjordes av mediestipendier från Kulturfonden för Sverige och Finland.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng